Ajuntament de Vistabella del Maestrat

Salutació de l'alcaldessa

Recordo sempre m’enfadava amb ma mare, perquè quan em preguntaven, d’On eres xiqueta?, jo contestava, de Vistabella del Maestrat. Ella sempre em deia que no podia ser de Vistabella perquè no havia viscut mai al poble. Doncs vaja injusticia!, pensava jo.


Què puc fer, aleshores, per ser de Vistabella?, i com que no li trobava cap solució i no em semblaven bones raons, jo seguia dient a tot el món que era de Vistabella del Maestrat. Esta xicoteta anècdota va fer que sempre tinguera eixa espineta de no haver viscut mai en el que jo considerava el meu poble, Vistabella del Maestrat.

Així que després d’acabar els meus estudis a València, on vaig estar vivint durant 10 anys, se’m va presentar l’oportunitat de vindre a viure a Vistabella, i sense dubtar-ho vaig acceptar l’oferta. Ningú apostava perquè durara molt per ací d’alt, la veritat que jo també tenia els meus dubtes, ja que el canvi era gran i jo ja m’havia fet massa cosmopolita.

Però el que en principi només era temporal, va resultar ser una magnífica experiència que es va allargar indefinidament en el temps fins al dia d’avui. Encara em sorprén dia a dia este poble, la seua gent tant riallera, sempre disposada a tirar una maneta en el que faça falta, els nostres majors que s’ajunten al Castell al primer raig de sol, la tranquilitat que es respira pels seus carrers, i què em dieu de l’aire pur de Vistabella? fa olor a romer, a espígol, a muntanya.

Els colors que trovem a la tardor, la quantitat de flors que naixen amb la primavera, els barrancs, el riu Montlleó i el Carbo, arrimar-se una vespraeta fins l’Estrella… tot un espectacle que ens oferïx la natura que ens envolta. I què dir de l’Església que tenim, “Nostra Senyora de l’Assumpció”, amb la seua magnífica portada renaixentista que la fan ser la peça més singular del Renaixement a la nostra província.

Ara els meus amics em pregunten: I no t’aburrïxes per allà d’alt? Què fas si no pots anar al cinema, ni al teatre, ni de compres…? Doncs per més que vos sorprenga, encara no he tingut temps per avorrir-me des d’aquell Sant Antoni de 2009 en què vaig vindre a viure a Vistabella. Dilluns pel matí sempre hi ha mercat, de vespraeta tenim l’assaig de la Rondalla de Vistabella, on sonen llaüds, bandúrries, guitarres, guitarrons, castanyetes, pandereta, triangle i fins i tot acordeó! Cantem una jota darrere una altra, que si ara una seguidilla o un fandango, i per suposat ens turnem per a ballar i tot! Açò si que és cultura i costums populars.

Dimarts tenim gimnàsia de l’esquena, que ha tingut tant d’èxit que hem fet un altre torn dimecres i dijous. Totes les vesprades pots passar un ratet al bancal, que si plantes uns encisams, unes tomates, i les pataques de Vistabella que no falten! Carabassins, bajoquetes i el que faça falta! També pots anar-te’n a caminar pel monte, córrer, fer barranquisme, o si no et donen por les altures, pots passar la vesprada escalant al Pinet.

Començo ara una nova etapa de la meua vida a Vistabella, havent sigut elegida alcaldessa, amb un gran equip darrere i amb moltes ganes de fer coses pel nostre municipi. Esperem fer-ho el millor possible i sense oblidar que Tots Junts fem Poble. Vos animem a què participeu i a què treballem junts en la mateixa direcció, per tal d’aconseguir que tant la gent de Vistabella, com el Nostre Poble, isquem guanyant!.

Visca Vistabella del Maestrat! I visca la seua gent!

 

Belén Bachero Traver.

Alcaldessa-Presidenta de Vistabella del Maestrat.


 
 

Formulari de cerca

 

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Site developed with Drupal