Ajuntament de Vistabella del Maestrat

Jornada de catalogació del patrimoni de pedra en sec

Data de l'event: 
Dissabte, Juny 3, 2017 - 19:00 a 20:00
Tipus d'event: 
Dijous, Maig 11, 2017 - 09:30
Jornada de catalogació del patrimoni de pedra en sec
Coneixes bé el terme de Vistabella? Vine i participa en la Jornada de catalogació del patrimoni de pedra en sec. Dissabte 3 de juny a les 19h. Seu del Penyagolosa, Edifici Cultural Polifuncional Antiga Presó T'esperem!

TREBALL DE CATALOGACIÓ DE LA PEDRA SECA AL TERME DE VISTABELLA DEL MAESTRAT

El treball de catalogació contempla les següents actuacions:

• Selecció dels elements constructius, paisatgístics, etnogràfics o de proximitat al poble, construïts en pedra seca, que representen la singularitat i valors patrimonials propis d'esta tècnica constructiva, i que es troben dins el terme municipal de Vistabella.

Elements a catalogar:

• 1. Singularitat extraordinària de determinades construccions (individuals o de conjunt), excepcionals i diferenciades de la resta de construccions que són comuns i es repeteixen en tot el terme.

• 2. Rutes que formen part de l'oferta turística de la localitat.

• 3. Tots els camins públics d’interès del terme municipal per a garantir la connexió del territori, especialment si es tracta de camins empedrats o murs d'abancalament.

• 4. Zones pròximes al municipi, amb visibilitat des del nucli urbà, i aquelles amb fàcil accés per mitja de camins públics, especialment si estos formen part de les sendes senyalitzades, sovint transitades per veïns de la localitat i visitants.

• 5. Titularitat pública del territori en que es troben ubicades les construccions de pedra seca.

• 6.Ús tradicional agrícola o ramader del territori, on predominen les construccions de pedra seca, enfront de les zones d'explotació forestal. Encara en ús com aquelles invadides per la vegetació autòctona de pins i arbustos.

• 7. Les zones d'abancalament, especialment les de major pendent, ja que la deficient conservació d'estos murs suposa una pèrdua del sòl com a conseqüència de l'erosió.

Formulari de cerca

 

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Site developed with Drupal