Ajuntament de Vistabella del Maestrat

Data de l'event: 
Dilluns, Novembre 7, 2016 - 10:00 a Diumenge, Novembre 20, 2016 - 16:00
Tipus d'event: 
Dimarts, Setembre 20, 2016 - 08:30
'ENCLAVE' Residència Land Art a Vistabella del Maestrat
7 – 20 Novembre 2016 Data límit: 3 Octubre 2016 CONVOCATÒRIA OBERTA: Estem molt contents de poder anunciar la convocatòria per a la primera edició del Programa de Residència sobre Land Art a Vistabella del Maestrat; artistes de tot el món que estiguen interessats en produir un treball in situ de Land Art, estan convidats a enviar una sol·licitud per a conviure i treballar a la localitat de Vistabella del Maestrat del 7 al 20 de Novembre del 2016. Set artistes internacionals seran seleccionats per una comissió que es reunirà durant el mes d'Octubre del 2016. Als artistes seleccionats se’ls garantirà: transport, allotjament i dietes, a més d'un pressupost limitat de producció. Els recordem que la data límit és el proper Dilluns 3 d'Octubre del 2016.

INFORMACIÓ ADDICIONAL:

 

DISCIPLINES: Arquitectura, Educació, Teoria de l'art, Disseny, Experimentació, Instal·lació Ambiental, Land Art, Recerca, Escultura, Arts Visuals.

LLOC: Vistabella del Maestrat, Castelló (Espanya)

DATA LLÍMIT: Mitjanit, horari de Greenwich (GMT), 3 Octubre, 2016.

DURADA: 2 setmanes: 7 – 20 Novembre 2016

CRITERIS DE SELECCIÓ: es convida a participar a artistes de qualsevol nacionalitat i edat.

SUPORT: hospitalitat (allotjament i dietes), estudi compartit i lloc per a la intervenció de Land Art, suport per a l'exposició/instal·lació in situ, pressupost per al transport fins/des de Vistabella des de València (hi haurà un pressupost màxim per al trasllat des de el lloc d’origen del candidat).

CONCEPTE: ‘ENCLAVE’ és el títol de la Residència de Land Art, que es desenvoluparà en una xicoteta localitat prop del Parc Natural del Penyagolosa. El projecte pretén repoblar metafòricament, mitjançant projectes artístics, un àrea que històricament, des de la Reconquesta de Jaume I, va ser un punt de pas molt comú per la transhumància de ramat i de persones. Els vestigis d’aquests senders, camins i veredes es poden trobar a tot arreu del territori del Maestrat, destacant els camins de pelegrinatge a Sant Joan, la vereda de La Estrella o el pont Romà. Aquest territori, degut a la baixa densitat de població que hi ha, s’ha vist afavorit tant per la conservació de la seua fauna i flora com pels vestigis arqueològics i històrics en detriment del desenvolupament humà. Aquest és un problema que s’estén a altres comunitats veïnes, però que a l’entorn de Vistabella ha sigut una constant, contra la que han lluitat els habitants de la zona des de mitjans del segle XX a conseqüència de la industrialització de la Plana.

Gràcies a l’actuació de varies institucions i col·lectius locals, la zona es manté viva.  La residència vol contribuir artísticament en una repoblació simbòlica que porte gent al territori i incremente el valor de l’entorn natural i cultural existent. La residència de Vistabella gira al voltant del concepte de convivència entre persones de tot el món i els habitants de l’entorn on es desenvoluparà l’experiència. El resultat serà un llegat que represente la materialització d‘aquest concepte de comunió entre individus i l’entorn i l’inici d’una relació artística amb el territori.

 

ENCLAVE està obert a tots els artistes i creatius, que treballen en l'àmbit del land art i d’instal·lació ambiental.

EVENTS COL·LATERALS: Debats; Projeccions cinematogràfiques; visites als estudis dels artistes durant la realització dels projectes i presentació final del treball produït. Events addicionals: Exposició final, Performances, Tallers didàctics, Sopars de grup, Visites i Excursions als Museus d'Art Contemporani, al Parc Natural etc. (en col·laboració amb l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat, Universitat Jaume I de Castelló, ESPAI d'Art Contemporani de Castelló; MACVAC de Vilafamés; La Senda de l’art i el Parc Natural del Penyagolosa).

ELS CANDIDATS DEURÀN ENVIAR EN UN ÚNIC PDF:

Carta de presentació

Proposta, descripció detallada del projecte de Land Art

CV

Bio, Informació de contacte

Portfolio en format digital

 

Als candidats seleccionats es els contactarà i informarà individualment a partir del 15 de Octubre de 2016 i la llista definitiva es publicarà en la pàgina web del ajuntament de Vistabella, la web i el blog del projecte així com els diferents canals de xarxes socials relacionades amb la residència a partir del 20 octubre 2016.

INFORMACIÓ ADICIONAL: enclavevistabella@gmail.com

Formulari de cerca

 

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
Site developed with Drupal